Cuburi de gheata ambalate

Fabrica de gheata

Calitate cuburi de gheata

Apa si gheata, singura diferenta este temperatura. In cele mai recente statistici peste 85% dintre cei intervievati au spus ca sunt ingrijorati de calitatea apei care o folosesc, acest lucru explicand cresterea exponentiala a consumului de apa plata imbuteliata.

Apa folosita de noi la fabricarea ghetii este o apa potabila din reteaua publica care este provenita din puturi de mare adancime din vecinatatea orasului Constanta. Inainte de transformarea acesteia in gheata apa este trecuta printr-un drastic de proces de purificare ce parcurge urmatoarele etape:

apa-gheata.jpg
  • Filtrare initiala a sedimentelor mai mari de 5 microni
  • Filtrarea cu carbune activ granular pentru indepartarea clorului si a mirosurilor neplacute
  • Dedurizare si demineralizare cu filtre cu rasini schimbatoare de ioni cu scopul de a atinge un PH optim
  • Filtrare printr-o statie de osmoza inversa care indeparteaza incarcatura organica sau anorganica a apei in proportie de 99,9 % si care este cea una din cele mai performante modalitati de purificare a apei cunoscuta in prezent
  • Sterilizare cu filtre cu lumina ultravioleta pentru a indeparta orice posibili microbi sau bacterii sau virusi existenti in apa
filtrare-apa-gheata.jpg

In finalul acestui proces rezulta o apa plata deosebit de pura din punct de vedere microbiologic si fizico-chimic a carei calitati le depasesc chiar si pe cele ale apei imbuteliate.

Dupa aceeea inghetam aceasta apa intr-un proces avansat care elimina aerul din cuburile formate. Rezultatul sunt cuburi de gheata perfect cristaline care se vor topi lent si nu vor altera in vreun fel calitatea bauturilor cu care sunt servite.

masina-de-facut-gheata-uv.jpg

Acesta puritate deosebita a apei folosite de noi la fabricarea ghetii se reflecta in aspectul transparent, cristalin si deosebit de clar al cuburilor de gheata spre deosebire de aspectul alb-laptos si mat al cuburilor de gheata facute din apa obisnuita. Gheata produsa de noi indeplineste standarde stricte de calitate si siguranta alimentara si este verificata prin analize regulate de laborator.

clar-laptos.jpg

Incepand cu anul 2011 fabrica de gheata Instant ICE a implementat standardul international ISO 22000 care specifica cerintele pentru un sistem de management al sigurantei alimentelor. Obtinerea atestatului de certificare HACCP / ISO 22000 demonstreaza clientilor faptul ca avem implementate tehnicile si cerintele pentru o siguranta completa a alimentelor.

Avantajele certificarii HACCP / ISO 22000 :

  • asigurarea calitatii igienice a produselor (siguranta alimentelor),
  • reducerea rebuturilor si reclamatiilor clientilor,
  • fidelizarea clientilor si a salariatilor din companie,
  • crearea unui avantaj competitiv prin aceasta certificare HACCP,
  • prelungirea duratei de valabilitate a produselor,
  • imbunatatirea imaginii si credibilitatii firmei
certificari.jpg

Punem in cotinuare un mare accent pe toate aceste deziderate ale calitatii deoarece gheata este considerata un aliment si nu doar o modalitate de racire a alimentelor si trebuie tratata ca atare.